Etlarin eväät: Porkkana-kikhernekeitto

Jätteen synnyn ehkäisy on ekoteko ja suosi myös vähemmän pakattuja tuotteita.

Porkkana-kikhernekeitto

1 kg porkkanoita

3 valkosipulinkynttä

2 rkl öljyä

1 kasvisliemikuutiota

1 tlk kikherneitä

2 rkl sileää maapähkinävoita

1 tlk kaurakermaa

tuoretta yrttiä, esim. korianteria

1. Kuori ja paloittele porkkanat. Hienonna valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää valkosipuli. Kuullota hetki. Lisää sitten porkkanat.

3. Kaada vettä kasvisten päälle sen verran, että ne juuri peittyvät. Lisää kasvisliemikuutio.

4. Keitä porkkanat lähes pehmeiksi. Lisää huuhdellut ja valutetut kikherneet ja keitä niin, että sekä porkkanat että kikherneet ovat pehmeitä.

5. Soseuta keitto. Lisää kattilaan kaurakerma ja maapähkinävoi.

6. Kuumenna keitto ja sekoittele, kunnes maapähkinävoi on sulanut joukkoon.

7. Tarjoa tuoreiden yrttien kanssa.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut