Etlarin eväät: Broilerimureke

Aromaattista ja pehmeän makuista persiljaa käytetään mm. lihan, kalan ja lintujen mausteeksi.

Broilerimureke

1 paprika

1 dl tuoretta persiljaa

400 g broilerijauhelihaa

2 kananmunaa

2 dl ruokakermaa

1 rkl vehnäjauhoja

1 rkl perunajauhoja

2 tl suolaa

½ tl valkopippuria

1 tl currya

1 tl kuivattua kirveliä ja rakuunaa

tilkka öljyä vuoan voiteluun

1. Puhdista ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja silppua persilja.

2. Sekoita jauhelihan joukkoon paprika, persilja, munat, jauhot ja mausteet.

3. Hienonna kuivat yrtit kädessä samalla, kun ripottelet ne taikinaan.

4. Voitele kapea uunivuoka (esimerkiksi leipävuoka) öljyllä. Kaada mureketaikina vuokaan ja peitä se foliolla tai kannella.

5. Paista mureketta 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes kypsä.

6. Anna sen vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut