Etlarin eväät: Mansikka-leipäjuustosalaatti ja sitruskastike

Runsaan vesipitoisuutensa vuoksi mansikka sisältää hyvin vähän energiaa ja mahdollistaa siten kevyen herkuttelun.

Mansikka-leipäjuustosalaatti ja sitruskastike

2 ruukkua salaattia

1 pieni kurkku

1 pieni rs tuoreita mansikoita

200 g leipäjuustoa

1 pieni punasipuli

sitruskastike:

0,5 dl öljyä

2 rkl sitruunan mehua

½ rkl hunajaa

ripaus suolaa ja mustapippuria

koristeluun: basilikan lehtiä

1. Levitä revityt salaatin lehdet laakealle vadille.

2. Poista mansikoista kanta ja leikkaa 4 osaan. Pilko myös kurkku. Asettele ne salaatin päälle.

3. Paloittele leipäjuusto. Kuori punasipuli ja leikkaa siitä ohuita puolirenkaita ja lisää ne salaatin joukkoon.

4. Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.

5. Lisää kastike juuri ennen tarjoilua. Koristele salaatti basilikan lehdillä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut