Etlarin eväät: Savuahven-ohukaiset

Luonnonkasvit ja puutarhan kukat kruunaavat myös juhlapöydän. Kun siirrät kukat maljakkoon tai vaihdat vettä, leikkaa aina uusi imupinta. Hyvää juhannusta!

Savuahven-ohukaiset

2 munaa

6 dl maitoa

1 ½ dl perunamuusijauhetta

1 dl vehnäjauhoja

½ dl öljyä tai juoksevaa margariinia

½ tl suolaa

150 g perattua savuahventa

paistamiseen öljyä

1. Vatkaa munat ja maito. Lisää keskenään sekoitetut muusijauhe ja vehnäjauhot.

2. Anna taikinan turvota noin ½ tuntia.

3. Lisää joukkoon juokseva margariini ja suola.

4. Kuumenna pannussa rasva. Kaada ohukaistaikinaa pannulle ja lisää kullekin ohukaiselle muutama savukalan pala vielä, kun taikina on hyytymätön.

5. (Kalan voi myös pilkkoa pieneksi ja sekoittaa ohukaistaikinan joukkoon.)

6. Paista ohukaiset molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi.

7. Nauti ohukaiset lämpimänä salaatin kera.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut