Mistä tänään puhutaan?
Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.
Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.
ESS:n kesälehti on ilmestynyt. Lue se tästä!
Sipuleita on monenlaisia ja sopivasti eri lajeja yhdistelemällä satoa saadaan huhtikuusta loppusyksyyn.
7 keskikokoista sipulia (700 g)
50 g voita
1 rkl vehnäjauhoja
1,2 l lihalientä
½ tl timjamia
suolaa, mustapippuria
Lisäksi:
(kuivahtanutta) patonkia, maalaisleipää tms.
100 g gruyère-juustoa tai muuta voimakasta juustoa
1. Kuori ja puolita sipulit. Leikkaa ne ohuiksi puolirenkaiksi.
2. Sulata voi kattilassa ja hauduta sipuleita miedolla lämmöllä kannella peitettynä noin 25 min. välillä sekoittaen.
3. Lisää jauhot ja sekoittele vielä hetki.
4. Lisää lihaliemi ja timjami. Anna keiton kiehua kannen alla 45 minuuttia. Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.
5. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen tai kuumenna grillivastus.
6. Annostele keitto uuninkestäviin kulhoihin. Leikkaa viipaleita (kuivahtaneesta) patongista tai maalaisleivästä. Pilko viipaleet paloiksi. Raasta juusto.
7. Jaa leipäpalat keittoannosten pinnalle, samoin juustoraaste. Gratinoi annoksia uunissa, kunnes kuorrutus on saanut kauniin värin.
Mainos: Etelä-Suomen Sanomat
Mainos: Etelä-Suomen Sanomat
Mainos: Hämeenmaa
Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.
Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.