Etlarin eväät: Täytetyt uunisämpylät

Jos käytät mikroa sämpylöiden kypsentämisessä, muista rikkoa keltuaiset ennen kypsennystä haarukalla ja valitse kypsennysajaksi noin 1 min, mikron tehosta riippuen.

Täytetyt uunisämpylät

2 rapeakuorista sämpylää

2 rkl ruohosipulituorejuustoa

2 raakaa kananmunaa

1 dl suikaloitua kinkkua

tuoretta persiljaa ja ruohosipulia

mustapippuria

1. Irrota sämpylän kannet ja koverra hieman sisustaa. Sipaise väliin tuorejuustoa.

2. Kumoa munat sämpylöiden sisälle ja lisää kinkkusuikaleet niiden päälle.

3. Paista uunissa 225 asteessa, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet.

4. Koristele sämpylät tuoreilla yrteillä ja ripottele hieman mustapippuria väliin.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut