Etlarin eväät: Kesäkurpitsa-yrttikeitto

Tuoreet hienonnetut yrtit maustavat keiton tosi houkuttelevaksi.

Kesäkurpitsa-yrttikeitto

3 rkl öljyä

1 vihreä kesäkurpitsa

1 keltainen kesäkurpitsa

pieni purjo

2–3 valkosipulinkynttä

5 dl kasvislientä

1 prk (400 g) tomaattimurskaa

pieni purkki tomaattipyreetä

suolaa, mustapippuria ja ripaus sokeria

basilikaa, minttua, persiljaa

ranskankermaa

1. Suikaloi pestyt kurpitsat ja purjo. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet.

2. Hauduta niitä jonkin aikaa öljyssä kattilassa.

3. Lisää kasvislientä, tomaattimurska ja –pyree.

4. Keitä hiljalleen noin puoli tuntia.

5. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria.

6. Hienonna yrtit ja lisää keiton joukkoon.

7. Ranskankermasilmä lautasella kruunaa annoksen.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut