Etlarin eväät: Raparperi-tiramisu

Voit laittaa rouhittua suklaata ja kauniin punaisia mansikoita myös kakkukerrosten väliin.

Raparperi-tiramisu

pohja:

2 munaa

1 dl sokeria

½ dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

½ tl leivinjauhetta

täyte:

n. 2dl raparperihilloa

1 prk suklaakermaa

1 prk mascarpone- juustoa

2 rkl sokeria

pinnalle:

3 dl mansikoita, 50 g suklaata, kaakaojauhetta.

1. Valmista ensin pohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos muna-sokerivaahtoon siivilän läpi.

3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 6 minuuttia.

4. Kumoa hieman jäähtynyt pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

5. Valmista täyte. Vaahdota kerma ja sekoita mascarpone ja sokeri kermavaahdon joukkoon.

6. Leikkaa jäähtynyt pohjalevy kahtia ja nosta toinen levy tarjoiluvadille. Levitä puolet raparperihillosta ja puolet kermatäytteestä torttupohjalle. Nosta toinen levy päälle. Levitä loput hillosta ja täytteestä toiselle torttulevylle.

7. Sirottele tiramisun pintaan kevyesti kaakaojauhetta. Rouhi suklaa veitsellä ja koristele kakku puolitetuilla mansikoilla ja suklaarouheella.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut