Etlarin eväät: Yrttinen makaronilaatikko

Yrttien maailma on hyvin runsas ja siinä riittää tarhurilla paljon kokeiltavaa monien vuosien ajaksi.

Yrttinen makaronilaatikko

7 dl putkimakaronia tai pennepastaa

2-3 l vettä

1 rkl öljyä

300 g jauhelihaa

2 sipulia

4 valkosipulinkynttä

½ tl mustapippuria

1 dl tuoreita yrttejä silputtuna

1 tl yrttisuolaa

½ dl makeaa chilikastiketta

munamaito:

6 dl maitoa

2 munaa

ripaus suolaa

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele ja valuta.

2. Ruskista pannulla öljyssä jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta ja anna hautua hetki.

3. Sekoita jauhelihaseos ja yrtit pastan joukkoon ja kaada se voideltuun uunivuokaan.

4. Sekoita munamaito: riko munien rakenne kulhossa, lisää maito ja ripaus suolaa. Kaada munamaito pastaseoksen päälle.

5. Kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia. Peitä jos pinta tummuu liikaa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut