Etlarin eväät: Rapeat venebataatit

Bataatin uskotaan olevan kotoisin Väli-Amerikasta. Bataatin syötävää juurimukulaa kutsutaan Amerikassa nimellä Sweet potato, vaikka se ei ole sukua perunalle.

Rapeat venebataatit

5 pientä tai 2 isoa bataattia

½ dl öljyä

myllystä rouhittua mustapippuria

1 tl suolaa

2 tl kuivattua tai tuoretta rosmariinia

1. Pese bataatit huolellisesti juuresharjalla. Bataatteja ei tarvitse kuoria.

2. Leikkaa bataatit ensin puoliksi ja lohko puolikkaat.

3. Sekoita muut ainekset keskenään kulhossa. Lisää bataattilohkot ja sekoita.

4. Kaada bataatit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.

5. Nauti lisukkeena tai dippikastikkeen kera.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Heidi kamppaili oman jaksamisensa kanssa, kunnes sai avukseen Sinin

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut