Etlarin eväät: Melonisalaatti

Sesongissa on nyt makean makuinen meloni joka sopii monen ruuan raikastajaksi.

Melonisalaatti

1 ruukku tammenlehväsalaattia

1 ruukku jääsalaattia

puolikas melonia

1 rasia kirsikkatomaatteja

1 dl cashewpähkinöitä

Kastike:

3–4 rkl hienonnettuja yrttejä

1 dl maustamatonta jogurttia

2 tl viinietikkaa

ripaus suolaa ja mustapippuria

1. Valmista ensin kastike. Hienonna yrtit. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nosta kastike jääkaappiin maustumaan.

2. Paahda pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla. Varo polttamasta. Nosta pähkinät eri astiaan jäähtymään.

3. Huuhtele salaatit, kuivaa ja revi tarjoiluastiaan. Paloittele meloni ja nostele salaattien päälle.

4. Huuhdo ja halkaise kirsikkatomaatit ja nosta tarjoiluastialle.

5. Ripottele lopuksi pähkinät salaatin päälle.

6. Tarjoa kastikkeen ja leivän kera.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut