Etlarin eväät: Kala-kasvisvuoka

Tähän ruokaan sopivat myös kypsät tähdeperunat. Kokonaispaistoajaksi riittää silloin 15 min + 10 min tai kunnes kala on kypsää.

Kala-kasvisvuoka

1 kesäkurpitsa

1 paprika

5 perunaa

500 g kalaa fileenä, esim. kirjolohta

2 rkl öljyä

0,5 sitruunan mehu

pippuria, suolaa

100 g tuorejuustoa

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa vuoka leivinpaperilla.

2. Halkaise paprika ja poista siemenet. Pilko perunat ohuiksi siivuiksi ja kasvikset reilunkokoisiksi suupaloiksi. Levitä ainekset pellille.

3. Pirskota kasvisten päälle öljyä ja sitruunamehua ja ripottele mustapippuria ja suolaa.

4. Paista kasviksia 200 asteessa noin 20 minuuttia. Nosta vuoka uunista.

5. Poista nahka ja ruodot kalasta, pilko se paloiksi ja aseta palat vuokaan.

6. Pirskota kalan päälle hieman sitruunanmehua ja suolaa.

7. Lisää vuokaan pieniä nokareita tuorejuustoa.

8. Paista 200 asteessa vielä 10–15 minuuttia, kunnes kala ja perunat ovat kypsiä.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut