Etlarin eväät: Nokkosmunakasrulla

Nokkonen on hyvänmakuinen ravintoainepakkaus, joka on helppo tunnistaa ja vaivatonta poimia. Se ei maksa kuin keräämisen vaivan, ja siinä on pinaattiin verrattuna monin verroin enemmän ravintoaineita.

Nokkosmunakasrulla

6 dl maitoa

3 dl vehnäjauhoja

2-3 dl kiehautettuja nokkosenlehtiä hienonnettuina

5 munaa

1 tl suolaa, ripaus valkopippuria

täyte:

tilkka öljyä

1 purjosipuli

½ kg porkkanoita

200 g sulatejuustoa

ripaus suolaa ja mustapippuria

hienonnettua tuoretta basilikaa

1. Sekoita maito ja vehnäjauhot tasaiseksi taikinaksi.

2. Lisää suola, valkopippuri, hienonnetut nokkoset sekä munien keltuaiset.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto varovasti nostelemalla muiden aineiden joukkoon.

4. Kaada taikina uunipannulle öljytyn leivinpaperin päälle.

5. Paista 200°C:ssa noin 20 minuuttia.

6. Valmista täyte: Kuumenna öljy pannussa tai paistokasarissa.

7. Lisää hienonnettu purjo ja raastetut porkkanat. Hauduta noin 10 minuuttia.

8. Lisää sulatejuusto, sekoita hyvin ja mausta seos suolalla, mustapippurilla sekä basilikalla.

9. Levitä täyte munakasrullan päälle ja kääri levy paperin avulla rullalle.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut