Etlarin eväät: Varhaiskaali-vuohenputkipata

Keväällä yhtä aikaa nokkosen kanssa ilmestyvät maan uumenista vehreät vuohenputkiruusukkeet. Se on erinomainen, miedonmakuinen kasvis, josta voi tehdä monenlaista ruokaa.

Varhaiskaali-vuohenputkipata

2 sipulia

2-3 rkl öljyä

600 g varhaiskaalia

pari kourallista nuoria vuohenputken lehtiä

2 dl ruokakermaa

1 dl kasvislientä

2 tl currya

suolaa, mustapippuria

1. Hauduta hienonnettuja sipuleita hetki öljyssä.

2. Lisää joukkoon suikaloitu kaali ja silputut vuohenputken lehdet.

3. Anna kypsyä hiljalleen jonkin aikaa kannen alla välillä sekoittaen.

4. Lisää joukkoon ruokakerma, kasvisliemi ja mausteet. Anna hautua kypsäksi.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut