Etlarin eväät: Keväinen voikukkajuoma

Vuoden 2021 luonnonmarjaksi valittiin ahomansikka, sieneksi orakkaat ja yrtiksi voikukka. Valinnoilla nostetaan esiin suomalaisen luonnon tarjoamia antimia ja niiden monipuolisia käyttömahdollisuuksia.

Keväinen voikukkajuoma

2,5 l voikukan keltaisia kukkia

5 l vettä

300 g sokeria

50 g fariinisokeria

2 sitruunaa

1/5 tl hiivaa

1. Keitä puhdistettuja voikukkia puolessa vesimäärässä muutaman minuutin ajan. Siivilöi kukat pois. Lisää loppu vesi ja sokerit.

2. Pese sitruunat harjalla ja lämpimällä vedellä.

3. Kuori keltainen kuori talteen perunankuorimaveitsellä. Poista sitruunoista valkoinen kuori ja leikkaa sitruunat viipaleiksi. Laita kuoret ja viipaleet juoman joukkoon.

4. Lisää hiiva kädenlämpöiseen liemeen.

5. Anna juoman jäähtyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

6. Siivilöi, pullota ja säilytä viileässä.

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut