Etlarin eväät: Nopea peltileipä

Leipää ja leivonnaisia voi pakastaa, ne säilyvät pakastimessa noin 3 kuukautta. Leipä, rieskat ja esimerkiksi muffinssit sulavat nopeasti huoneenlämmössä.

Nopea peltileipä

5 dl maitoa

25 g tuorehiivaa

1 tlk raejuustoa (200g)

4 dl kaurahiutaleita

1 tl suolaa

0,5 öljyä

7 dl hiivaleipäjauhoja

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva.

2. Lisää seokseen muut ainekset puuhaarukalla sekoittaen tasaiseksi taikinaksi.

3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna taikinan kohota noin 20 minuuttia.

4. Jaa taikinalevy taikinapyörällä ruuduiksi. Pistele ruudut haarukalla.

5. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut