Itse tehty ruoka säilyy jääkaapissa 2-3 päivää (+2-5 °C). Jos haluat pakastaa ruokaa, se kannattaa pakastaa heti jäähdyttämisen jälkeen valmistamispäivänä.
Italianpata
400 g nauta-sikajauhelihaa
mustapippuria, suolaa ja jauhelihamaustetta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 prk (370 g) yrteillä maustettua tomaattimurskaa
2 rkl tomaattisosetta
4 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2,5 dl rakettispagettia tai täysjyväpastaa
200 g pakaste herne-maissi-paprikaa
hienonnettua persiljaa
1. Paahda jauheliha pannulla. Mausta pippurilla, suolalla ja jauhelihamausteella.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja lisää ne pannulle ja anna pehmetä.
3. Kaada seos kattilaan ja lisää joukkoon tomaattimurska ja -sose, vesi, liemikuutio ja spagetti.
4. Anna padan kypsyä noin 10-15 minuuttia. Lisää lopuksi herne-maissi-paprika ja kuumenna.
5. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.