Etlarin eväät: Omenainen perunasalaatti

Tähteitä ei kannata heittää pois, vaan niistä voi loihtia monenlaisia herkkuja. Tutki ruokakaapin sisältö ja loihdi löydöistä maukkaita riperuokia.

Omenainen perunasalaatti

0,8 kg kypsiä perunoita

1 kurkku

1-2 omenaa

2 maustekurkkua

1 dl silputtua ruohosipulia

1 dl silputtua persiljaa

1-2 dl pikkelöityjä sieniä

kastike:

1,5 dl öljyä

1 rkl sinappia

4 rkl tyrni- tai sitruunamehua

suolaa, mustapippuria ja ripaus sokeria

1. Kuori ja leikkaa perunat, kurkku, omenat ja maustekurkku kuutioiksi.

2. Silppua ruohosipuli ja persilja ja lisää pikkelöityjen sienten kanssa kasvisten joukkoon.

3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kasvisten päälle.

4. Sekoita ja anna vetäytyä muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut