Etlarin eväät: Uuniparsaa ja parmesaanimajoneesia

Tarjoa uuniparsa ja parmesaanimajoneesi sellaisenaan alkupalana, tuoreen leivän kanssa tai paistetun kalan lisukkeena. Hyvää vappua!

Uuniparsaa ja parmesaanimajoneesia

1 nippu parsaa

2 rkl öljyä

1 tl sitruunamehua

suolaa

Parmesaanimajoneesi:

1 kananmuna

2,5 dl rypsiöljyä

2 tl sinappia

2 tl valkoviinietikkaa

0,5 tl suolaa

n. 1 dl hienoksi raastettua parmesaania tai pecorinoa

HUOMAA: Ota majoneesin ainekset huoneenlämpöön hyvissä ajoin.

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

2. Kuori parsat tarvittaessa varren puolivälistä alaspäin ja napsauta puinen tyvi pois.

3. Aseta parsat uunipellille vierekkäin, sivele öljyllä, pirskota päälle sitruunamehua ja ripaus suolaa.

4. Paista uunissa 10 minuuttia. Valmista sillä aikaa parmesaanimajoneesi.

5. Riko kananmuna korkeareunaisen astian pohjalle niin, että keltuainen pysyy ehjänä. Lisää öljy, sinappi, etikka ja suola.

6. Sekoita sauvasekoittimella kunnes seos on paksua.

7. Lisää parmesaaniraaste majoneesiin ja kääntele tasaiseksi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut