Etlarin eväät: Kinkku-tomaattikeitto

Ruoan alkuperämaa kertoo, mistä maasta elintarvike on peräisin tai missä se on valmistettu.

Kinkku-tomaattikeitto

1 1/2 l liha- tai kasvislientä

150 g purjosipulia

2 valkosipulin kynttä

1 punainen paprika

(1/2 punainen chilipaprika)

tacomaustetta

200 g pakastemaissia

200 g kinkkusuikaleita

400 g tomaattimurskaa

400/255 g kidneypapuja, valutettuna

n. 150 g pätkittyä spagettia tai rakettispagettia

mustapippuria, tuoretta basilikaa

1. Kuumenna lihaliemi.

2. Leikkaa huuhdeltu purjo suikaleiksi.

3. Suikaloi paprika. Hienonna valkosipulit.

4. Lisää purjo, paprika, valkosipuli ja halutessasi hienonnettu chili kiehuvaan nesteeseen.

5. Laita joukkoon tacomaustetta, pakastemaissit, kinkkusuikaleet, tomaattimurska ja valutetut kidney pavut.

6. Pätki joukkoon spagetit tai käytä rakettispagettia.

7. Anna kiehua hiljalleen, kunnes spagetti kypsyy.

8. Rouhi joukkoon mustapippuria. Maista ja mausta maun mukaan.

9. Ripottele keiton päälle basilikaa ja nauti leivän kera.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut