Etlarin eväät: Jauhelihabolognese

Luomu tarkoittaa luonnonmukaista tuotantotapaa, joka säästää luonnonvaroja.

Jauhelihabolognese

400 g jauhelihaa

1 rkl öljyä

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 porkkana

1 rkl öljyä

1 tl balsamiviinietikkaa

1 tl sokeria

suolaa, mustapippuria

1 tl kuivattua basilikaa

1 prk (400 g) tomaattimurskaa

1 lihaliemikuutio

2 dl vettä

2 rkl tomaattisosetta

tarjoiluun spagettia, juustoraastetta

1. Hienonna sipuli ja valkosipuli.

2. Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi.

3. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista jauheliha, mausta suolalla ja pippurilla.

4. Lisää joukkoon sipuli, valkosipuli ja porkkana.

5. Lisää joukkoon pannulle balsamiviinietikka, sokeri ja basilika.

6. Lisää tomaattimurska. Huuhtele tölkki vedellä ja kaada huuhteluliemi pannulle.

7. Lisää lihaliemikuutio ja mittaa joukkoon tomaattisose.

8. Hauduta 10–15 minuuttia. Tarkista maku ja mausta mieleiseksi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut