Luomu tarkoittaa luonnonmukaista tuotantotapaa, joka säästää luonnonvaroja.
Jauhelihabolognese
400 g jauhelihaa
1 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
1 rkl öljyä
1 tl balsamiviinietikkaa
1 tl sokeria
suolaa, mustapippuria
1 tl kuivattua basilikaa
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio
2 dl vettä
2 rkl tomaattisosetta
tarjoiluun spagettia, juustoraastetta
1. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
2. Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi.
3. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista jauheliha, mausta suolalla ja pippurilla.
4. Lisää joukkoon sipuli, valkosipuli ja porkkana.
5. Lisää joukkoon pannulle balsamiviinietikka, sokeri ja basilika.
6. Lisää tomaattimurska. Huuhtele tölkki vedellä ja kaada huuhteluliemi pannulle.
7. Lisää lihaliemikuutio ja mittaa joukkoon tomaattisose.
8. Hauduta 10–15 minuuttia. Tarkista maku ja mausta mieleiseksi.