Etlarin eväät: Linssi-leipäjuustosalaatti

Vältä tiskiä ja sekoita salaatinkastikeainekset salaattikulhon pohjalla. Lisää loput ainekset kastikkeen päälle ja kääntele kastike salaatin joukkoon.

Linssi-leipäjuustosalaatti

2 porkkanaa

2 omenaa

n. 70 g baby pinaattia tai salaattisekoitusta

1 prk vihreitä linssejä (kypsiä)

200 g leipäjuustoa tai savutofua

6 isoa kaprista

tuoretta minttua ja basilikaa

kastike:

½ dl sitruunan mehua tai viinietikkaa

½ dl öljyä

2 tl sokeria tai hunajaa

½-1 tl suolaa + mustapippuria myllystä

1. Sekoita salaattikulhon pohjalla kastikkeen aineet.

2. Kuori ja raasta porkkanat ja paloittele omenat.

3. Laita raaste, omenapalat, pinaatit sekä valutetut ja huuhdellut linssit kulhoon ja kääntele kastike niiden joukkoon.

4. Leikkaa leipäjuusto tai savutofu suupaloiksi, halkaise kaprikset ja lisää salaatin päälle.

5. Viimeistele noin kourallisella hienonnettua minttua ja basilikaa.

6. Tarjoa leivän kanssa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut