Etlarin eväät: Kinkku-ananaspizza

Kodin sydämessä eli keittiössä yhdessä kokkailu on kivaa ja tulosta tuottavaa puuhaa.

Kinkku-ananaspizza

taikina:

3 dl vettä

30 g hiivaa

0,5 dl öljyä

1 tl suolaa

ripaus sokeria

6-7 dl vehnäjauhoja

täyte:

300 g palvikinkkua suikaloituna

1 tlk (227g) ananaspaloja

2-3 dl paseerattua tomaattia

3 tomaattia ohuina viipaleina

pizzamaustetta

250 g juustoraastetta

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Laita sekaan suola, sokeri ja öljy.

2. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi. Lorauta taikinan päälle vielä hiukan öljyä ja levitä se kevyesti pintaan. Ripottele hieman vehnäjauhoja päälle. Peitä kulho liinalla ja anna kohota noin 20-25 minuuttia.

3. Valmistele täytteen aineet valmiiksi sillä välin, kun taikina kohoaa.

4. Taputtele kohonnut taikina pellille leivinpaperin päälle jauhojen avulla.

5. Levitä päälle ensiksi paseerattua tomaattia, sitten kinkkusuikaleet, valutetut ananaspalat, tomaattiviipaleet, pizzamauste ja lopuksi juustoraaste.

6. Paista uunissa 225 asteessa, noin 20-25 minuuttia.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut