Kodin sydämessä eli keittiössä yhdessä kokkailu on kivaa ja tulosta tuottavaa puuhaa.
Kinkku-ananaspizza
taikina:
3 dl vettä
30 g hiivaa
0,5 dl öljyä
1 tl suolaa
ripaus sokeria
6-7 dl vehnäjauhoja
täyte:
300 g palvikinkkua suikaloituna
1 tlk (227g) ananaspaloja
2-3 dl paseerattua tomaattia
3 tomaattia ohuina viipaleina
pizzamaustetta
250 g juustoraastetta
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Laita sekaan suola, sokeri ja öljy.
2. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi. Lorauta taikinan päälle vielä hiukan öljyä ja levitä se kevyesti pintaan. Ripottele hieman vehnäjauhoja päälle. Peitä kulho liinalla ja anna kohota noin 20-25 minuuttia.
3. Valmistele täytteen aineet valmiiksi sillä välin, kun taikina kohoaa.
4. Taputtele kohonnut taikina pellille leivinpaperin päälle jauhojen avulla.
5. Levitä päälle ensiksi paseerattua tomaattia, sitten kinkkusuikaleet, valutetut ananaspalat, tomaattiviipaleet, pizzamauste ja lopuksi juustoraaste.
6. Paista uunissa 225 asteessa, noin 20-25 minuuttia.