Etlarin eväät: Mansikkasima

Valmistaudutaan vappuun laittamalla kauniin punainen ja mansikkainen sima käymään.

Mansikkasima

4 l vettä

250 g fariinisokeria

250 g taloussokeria

2 sitruunan mehu

2 limen mehu

8 dl mansikoita (pakaste tai tuore)

1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)

Pullotukseen: sokeria ja rusinoita.

1. Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerit kattilaan. Sekoita ja anna sokerin sulaa. Lisää loput vedestä sekä sitruunan ja limenmehut, sekä mansikat. Kiehauta vielä kerran ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

2. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna käydä astiassa kelmun alla huoneenlämmössä noin vuorokauden. Siivilöi mansikat pois ennen pullotusta.

3. Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sulje pullo.

4. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin kolme päivää.

5. Säilytä valmis sima viileässä ja nauti viikon kuluessa.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut