Etlarin eväät: Peruna-makkarapaistos

Valmistusmaa tarkoittaa sitä maata, jossa elintarvike valmistetaan lopulliseksi tuotteeksi.

Peruna-makkarapaistos

800 g perunoita

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 dl juustoraastetta

3-4 dl vettä

1 lihaliemikuutio

300 g lenkkimakkaraa

4 pientä tomaattia

1/2 tl sitruunapippuria

1 tl oreganoa

1 dl juustoraastetta

1. Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.

2. Lado perunat suurehkoon voideltuun uunivuokaan ja ripottele väliin hienonnetut sipulit ja juustoraaste.

3. Kiehauta vesi ja liuota lihaliemikuutio veteen. Valuta liemi perunoiden päälle.

4. Kypsennä paistosta 225°C:ssa noin 40-45 minuuttia. Peitä tarvittaessa.

5. Leikkaa makkarat ja tomaatit viipaleiksi ja asettele puolikypsien perunoiden päälle vuorotellen riveihin.

6. Ripottele pinnalle mausteet ja juustoraaste.

7. Kypsennä paistosta vielä 15-20 minuuttia. Anna vetäytyä hetki.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut