Etlarin eväät: Helppo kasviskastike

Juurekset ovat aina olleet suomalaisille tärkeitä elintarvikkeita. Niiden käytössä on loputtomasti vaihtelun, muuntelun ja kokeilun mahdollisuuksia.

Helppo kasviskastike

n. 1 ½ l raastettuja kasviksia (esim. porkkanaa, selleriä, palsternakkaa, kaalia, purjoa, sipulia)

2 rkl öljyä

4 dl kasvislientä

100 g sulatejuustoa

3 valkosipulinkynttä

suolaa, pippuria

kynteliä tai oreganoa

1. Valitse kasviksista 2-3 vuodenaikaan sopivaa kasvista.

2. Raasta juurekset, leikkaa kaali suikaleiksi ja hienonna sipuli, sekä purjosipuli.

3. Pehmennä kasviksia kattilassa öljyssä noin 10 minuuttia.

4. Lisää kasvisliemi.

5. Kun seos kiehuu, lisää paloiteltu sulatejuusto ja puserretut valkosipulinkynnet.

6. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Mausta.

7. Tarjoa perunoiden, salaatin ja leivän kera.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut