Etlarin eväät: Jogurttimousse ja marjakastike

Tehdään tilaa uudelle sadolle ja otetaan viime kesän makoisat marjat pakastimesta käyttöön.

Jogurttimousse ja marjakastike

2 liivatelehteä

250 g (pakaste)marjoja

2 rkl sokeria

2 rkl vettä

2 dl kuohu- tai vispikermaa

1 tl vaniljasokeria

2 rkl sokeria

3 dl jogurttia tai kaurajogurttia

1 rkl sitruunamehua

(Koristeluun: marjoja)

1. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.

2. Laita marjat, sokeri ja vesi kattilaan. Anna kiehua hiljalleen pari minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella ja anna jäähtyä.

3. Vatkaa kerma sokereiden kanssa pehmeäksi vaahdoksi. Kääntele jogurtti kermavaahtoon.

4. Puserra liivatteet vedestä ja liuota ne kuumaan sitruunamehutilkkaan.

5. Anna liivateliuoksen jäähtyä hetki ja lisää se jogurtti-kermaseokseen ohuena nauhana, samalla hyvin sekoittaen.

6. Jaa mousse annoskulhoihin. Lusikoi päälle marjakastiketta.

7. Anna jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua. Voit koristella annokset kokonaisilla marjoilla.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut