Etlarin eväät: Kikherne-fetacouscous

Kikherne-fetacouscous sopii myös lisukkeeksi esimerkiksi paistetun kalan kylkeen.

Kikherne-fetacouscous

4 dl vettä

3 dl täysjyvä couscousia

½ kasvisliemikuutio

2 rkl öljyä

1 prk kikherneitä

5-6 aurinkokuivattua tomaattia

1 kurkku

1 keltainen paprika

1 pieni punasipuli

1 tl sokeria, ½ tl mustapippuria

1 rkl balsamicoa

150g fetaa

tuoretta persiljaa ja/tai oreganoa

1. Keitä vesi kiehuvaksi, lisää kasvisliemikuutio. Laita couscous kuumaa vettä kestävään kulhoon.

2. Kaada päälle kiehuva vesi ja sekoita. Aseta kulhon päälle mahdollisimman tiivis kansi, anna tekeytyä noin 5 minuuttia.

3. Lisää öljy couscousin joukkoon. Valuta ja huuhtele kikherneet.

4. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit, kurkku, paprika ja punasipuli pieniksi kuutioiksi ja laita kulhoon.

5. Lisää joukkoon sokeri, mustapippuri ja balsamico ja sekoita.

6. Murusta päälle feta ja viimeistele hienonnetulla persiljalla ja/tai oreganolla.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut