Etlarin eväät: Jauheliha-sienipihvit

Herkutellaan sienillä läpi vuoden ja muistetaan hyödyntää viime syksyn sienisato.

Jauheliha-sienipihvit

400 g jauhelihaa

1 dl korppujauhoa

2 dl vettä

1 sipuli

1 muna

100g käsiteltyjä metsäsieniä

1½ tl suolaa

valkopippuria

jauhelihamaustetta

mustapippuria

1-3 valkosipulinkynttä

1. Anna korppujauhojen turvota nesteessä 5-10 minuuttia.

2. Paista käsiteltyjä sieniä hetki pannulla, niin että enin neste haihtuu.

3. Lisää kulhoon korppujauhojen joukkoon jauheliha, hienonnettu sipuli, sienet, muna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.

4. Muotoile murekeseos paksuhkoksi pötköksi. Jaa se kahdeksaan osan. Painele paloista soikeita tai pyöreitä pihvejä.

5. Paista paistinpannulla tai jos kypsennät ne uunissa, painele ne suoraan uunipellin päällä olevalle leivinpaperille ja paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.

6. Nauti perunoiden ja salaatin kera.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut