Etlarin eväät: Jauheliha-sienipihvit
Herkutellaan sienillä läpi vuoden ja muistetaan hyödyntää viime syksyn sienisato.
Jauheliha-sienipihvit
400 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoa
2 dl vettä
1 sipuli
1 muna
100g käsiteltyjä metsäsieniä
1½ tl suolaa
valkopippuria
jauhelihamaustetta
mustapippuria
1-3 valkosipulinkynttä
1. Anna korppujauhojen turvota nesteessä 5-10 minuuttia.
2. Paista käsiteltyjä sieniä hetki pannulla, niin että enin neste haihtuu.
3. Lisää kulhoon korppujauhojen joukkoon jauheliha, hienonnettu sipuli, sienet, muna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
4. Muotoile murekeseos paksuhkoksi pötköksi. Jaa se kahdeksaan osan. Painele paloista soikeita tai pyöreitä pihvejä.
5. Paista paistinpannulla tai jos kypsennät ne uunissa, painele ne suoraan uunipellin päällä olevalle leivinpaperille ja paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.
6. Nauti perunoiden ja salaatin kera.
Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.