Etlarin eväät: Juurisellerikeitto ja tilliöljy

Pirteän makuinen tilliöljy kruunaa juuriselleristä tehdyn sosekeiton.

Juurisellerikeitto ja tilliöljy

900 g juuriselleriä

2 (250 g) jauhoista perunaa

1 rkl öljyä

8 dl vettä

2 kasvisliemikuutiota

2 dl kaurakermaa

(suolaa), mustapippuria

Tilliöljy:

1 valkosipulinkynsi

1 ruukku tilliä

0,5 dl persiljaa varsineen

1 dl öljyä

1 rkl pinjansiemeniä

0,5 tl suolaa ja mustapippuria

1. Pese ja kuori juurisellerit ja perunat. Paloittele ne kuutioiksi.

2. Kuullota kuutioita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää vesi sekä liemikuutiot ja kuumenna kiehuvaksi.

3. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes sellerit ja perunat ovat täysin pehmeitä.

4. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kaurakerma. Kuumenna keitto ja mausta.

5. Valmista tilliöljy. Kuori ja pilko valkosipuli. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella.

6. Tilliöljyä lisätään hieman keittoannoksien päälle makua antamaan.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut