Hollolan Paimelanlahdelta nousi syyssäässä metrin mittainen hauki

Syyskuun sää oli ihanteellinen kalastukseen.

Kalle Varpeniuksen voittohauki oli tasan metrin mittainen. Kalle Varpenius

Matti Turpeinen

Vaikka mennyt syyskuu olisi ollut kalastuksen kannalta säiden suhteen lähes ihanteellinen, olivat päijäthämäläiset kalastajat varsin laiskalla harrastustuulella. Siksipä Etelä-Suomen Sanomien kalakisaankaan ei tullut kuin kaksi ilmoitusta.

Vai olivatko syyskuun saaliit niin vaatimattomia, ettei niistä tohtinut ilmoitella julkisesti? Mene ja tiedä.

Vuoden kalakisa kuitenkin jatkuu ja aktiivista aikaa kisailla kovista palkinnoista on vielä jäljellä yli kaksi kuukautta. Siis uistimet, pilkit, katiskat ja verkot järveen ja saalisilmoitukset kisaan!

Konniveden suutari. Ismo Jokinen

Syyskuun kisauistin matkaa tällä erää Hollolan suuntaan. Kalastajana Kalle Varpenius, joka venematkallaan Paimelaan mummon luokse kokeili onneaan uistimella. Vaikka Vesijärven Paimelanlahti on kuuluisa lahnoistaan, asustaa lahden syvänteissä ja rannoilla toki muutakin kalaa.

Kalle Varpeniuksen Calico cat’iin nakkasi metrin verran kalaa. Asialla oli Paimelanlahden hauki, jolla oli painoa 9 900 grammaa. Jotta saalis saatiin talteen, täytyi isä-Tommin omien sanojensa mukaan sohlata haavin kanssa, että ylösnosto onnistui.

Syyskuun kakkoskala oli suutari, jonka keplotteli kuiville Ismo Jokinen mato-ongella. Konniveden Viikinlahdella onkeen napannut suutari painoi 1 250 grammaa ja pituutta sillä oli 42 senttiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.