Etlarin eväät: Pasta bolognese linsseistä

Jos sinulla ei ole kaikkia reseptissä olevia raaka-aineita, ole luova ja korvaa kaapistasi löytyvällä toisella aineella tai jätä kokonaan pois.

Pasta bolognese linsseistä

1 porkkana

1 sipuli

1-2 valkosipulinkynttä

2 rkl rypsiöljyä

175 g belugalinssejä

1 tlk tomaattimurskaa

150 g creme fraichea

1 kasvisliemikuutio

1 tl sokeria

1 rkl balsamiviinietikkaa

suolaa

Tarjoiluun 350 g spagettia

raastettua parmesan-juustoa

1. Kuori porkkana, sipuli ja valkosipulinkynnet.

2. Raasta porkkana, hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

3. Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä muutama minuutti kunnes ne pehmenevät.

4. Huuhtele linssit siivilässä. Lisää kattilaan linssit, tomaattimurska, crème fraiche, kasvisliemikuutio ja sokeri.

5. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 25 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmentyneet.

6. Kypsennä loppupuolella pasta omassa kattilassaan paketin ohjeiden mukaisesti.

7. Mausta kastike balsamiviinietikalla, suolalla ja mustapippurilla.

8. Tarjoile keitetyn pastan ja parmesan-raasteen kera.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.