Etlarin eväät: Mausteiset broileripyörykät

Voit valmistaa pyöryköistä kasvisversion korvaamalla jauhelihan nyhtökauralla tai härkiksellä, joka on jauhettu monitoimikoneessa hienoksi.

Mausteiset broileripyörykät

400 g broilerin jauhelihaa

1 dl vettä tai maitoa

½ dl korppujauhoja

1 pieni sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 rkl rypsiöljyä

1 kananmuna

1 rkl tuoretta lehtipersiljaa

1 ½ tl juustokuminaa

(2 rkl tuoretta korianteria)

(1 pieni punainen chili hienonnettuna)

suolaa ja mustapippuria

1. Sekoita neste ja korppujauhot keskenään, anna turvota muutama minuutti.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Siirrä jäähtymään kulhoon.

3. Sekoita korppujauhoseoksen joukkoon jauheliha, kananmuna, hienonnetut yrtit, ja muut mausteet.

4. Sekoita tasaiseksi ja anna hetken aikaa murekemassan kiinteytyä kylmässä.

5. Pyöritä murekemassasta öljytyin käsin pyöryköitä ja paista pannulla öljyssä kypsiksi.

6. Voit paistaa pyörykät myös 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.