Etlarin eväät: Juuresranskalaiset

Tuula Koivunen

Levitä ranskalaiset tasaisesti leivinpaperin päälle pellille niin, etteivät ne osu toisiinsa. Näin niistä tulee rapeita.

Juuresranskalaiset

6 isoa perunaa

3 porkkanaa

2 palsternakkaa

2 rkl rypsiöljyä

¾ tl suolaa

½ tl paprikajauhetta

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori, huuhtele ja kuivaa juurekset.

2. Perunat voit halutessasi jättää kuorimatta, mutta pese ne silloin huolellisesti juuresharjalla.

3. Leikkaa kaikki juurekset samankokoisiksi tikuiksi (n. 10 x 1 cm).

4. Laita juurestikut suureen kulhoon ja sekoita niihin öljy sekä mausteet.

5. Levitä ranskalaiset tasaisesti leivinpaperin päälle pellille.

6. Paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ranskalaiset ovat kypsiä ja hieman ruskistuneita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.