Etlarin eväät: Liha-makaronilaatikkoa

Uunin jälkilämpö kannattaa hyödyntää. Uunissa, jonka lämpötila on ollut 200 °C, on puolen tunnin kuluttuakin lämpöä vielä noin 120 °C.

Liha-makaronilaatikkoa

1 ½ l vettä

5 dl makaronia

1 tl suolaa

300 g jauhelihaa

2 sipulia

2 tl suolaa

1 tl mustapippuria

1 tl paprikajauhetta

ripaus chiliä

2 dl porkkanaraastetta

2 munaa

6 dl maitoa

pinnalle: juustoraastetta

1. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Kaada makaronit lävikköön valumaan.

3. Ruskista jauheliha paistinpannulla ja hienonnetut sipulit. Mausta seos.

4. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää maito.

5. Kaada liha-makaroni-porkkanaraasteseos voideltuun uunivuokaan ja lisää vuokaan munamaito.

6. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

7. Paista 200-asteisen uunin alatasossa noin tunnin ajan. Peitä tarvittaessa jos pinta tummuu liikaa.

8. Laatikko on valmis, kun munamaito on hyytynyt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.