Etlarin eväät: Lehtikaali-pastakastike

Lehtikaali kestää hyvin pientä pakkasta ja sen maku vain paranee ensimmäisten pakkasten tultua.

Lehtikaali-pastakastike

4-5 dl lehtikaalia

2 rkl öljyä

2 valkosipulinkynttä

1 dl kuorittuja auringonkukan siemeniä

kasvislientä

1 dl kuohukermaa

suolaa, mustapippuria

1 rkl sitruunanmehua

ruohosipulia, persiljaa

1. Leikkele lehtikaali vähän pienemmiksi.

2. Kuumenna öljy kasarissa ja lisää joukkoon valkosipulimurska, auringonkukan siemenet ja lehtikaali.

3. Lisää tarpeen mukaan kasvislientä jos seos näyttää kuivuvan.

4. Lisää lopuksi kerma.

5. Mausta juuri ennen ruokailua suolalla, mustapippurilla, sitruunanmehulla ja vihreillä, tuoreilla yrteillä maun mukaan.

6. Tarjoa täysjyvä kierremakaronien kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.