Etlarin eväät: Rahkajuusto

Yrttinen tai pippurinen rahkajuusto pääsiäisen aamiaispöydässä on kuin suolainen pasha. Sekoita illalla ainekset, laita kylmään maustumaan ja valumaan, näin juusto on kuin itsestään valmis aamulla.

Rahkajuusto

1 tlk rahkaa

2 tlk kermaviiliä

1 tl suolaa

yrttejä ja mausteita saatavuuden ja maun mukaan

1. Sekoita keskenään maitorahka, kermaviili, suola ja valitsemasi mausteet ja/tai yrtit.

2. Kaada massa suodatinpussilla vuorattuun kahvisuodattimeen tai sideharsolla vuorattuun siivilään.

3. Peitä esim. muovikelmulla ja aseta päälle kevyt paino. Sopivan muotoisen ja painoisen painon saat laittamalla vettä tukevaan muovipussiin ja sulkemalla sen hyvin.

4. Anna juuston maustua painon alla viileässä seuraavaan päivään.

5. Kumoa valmis juusto tarjoiluvadille. Tarjoa leivän päällysteenä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut