Etlarin eväät: Mämmikääretorttu

Herkullinen mämmi sopii täytteeksi myös kääretorttuun. Torttu mehevöityy, kun annat sen vetäytyä hetken viileässä.

Mämmikääretorttu

5 munaa

1 1/2 dl sokeria

3/4 dl perunajauhoja

3/4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Väliin:

300–400 g mämmiä

1 dl kuohu- tai vispikermaa

1 prk maitorahkaa (250 g)

noin 1 dl appelsiinimarmeladia

1. Valmista ensin kääretortun pohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon.

3. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle.

4. Paista 225-asteisessa uunissa noin 7–10 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä hetki.

5. Notkista mämmiä ja levitä sitä tasaisesti kääretorttulevylle.

6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahkaa ja appelsiinimarmeladia maun mukaan.

7. Levitä rahkaseos mämmikerroksen päälle ja kääri torttu rullalle. Anna kääretortun tekeytyä viileässä mielellään seuraavaan päivään.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut