Etlarin eväät: Jauheliha-juuresvuoka

Juureksien paikka on juuri nyt ruokalautasilla makunsa, ravintoarvonsa, saatavuutensa ja ekologisuutensakin takia.

Jauheliha-juuresvuoka

400 g paistijauhelihaa

1 sipuli

1 rkl öljyä

2 porkkanaa

100 g juuriselleriä

1-2 tl suolaa

1 tl mustapippurirouhetta

½ tl timjamia

8 perunaa

3-4 dl maitoa

2 munaa

1 dl juustoraastetta

1. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli pannulla öljyssä.

2. Raasta porkkanat ja selleri ja lisää pannulle. Mausta seos.

3. Viipaloi kuoritut perunat.

4. Lado uunivuokaan kerroksittain jauheliha-kasvis-seosta ja perunaviipaleita.

5. Kaada päälle munamaito. Ripottele pinnalle juustoraaste.

6. Paista 200-asteisessa uunissa reilu tunti. Suojaa foliolla tai kannella, jos pinta tummuu liikaa.

7. Anna vetäytyä hetki.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut