Etlarin eväät: Pesto-voisarvet

Basilika on perinteisesti tomaattiruokien mauste, mutta se sopii yhtä lailla keittoihin, munaruokiin, salaatteihin, leivonnaisiin ja lämpimiin vihannesruokiin sekä pestona pastan kastikkeeksi.

Pesto-voisarvet

5 dl maitoa (L)

50 g hiivaa

1 tl suolaa

2 tl sokeria

3 dl neljän viljan hiutaleita

7 ½ dl vehnäjauhoja

1 dl juoksevaa margariinia (L)

täyte:

150 g juustoraastetta (L)

1 dl pestoa

1 dl aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna

voiteluun: munaa, pinnalle: seesaminsiemeniä

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

2. Lisää suola, sokeri ja hiutaleet. Anna turvota noin viisi minuuttia.

3. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi rasva. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

4. Valmista täyte. Sekoita juustoraasteeseen pesto ja hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit.

5. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä.

6. Jaa taikina viiteen osaan. Kauli jokainen osa ympyräksi ja jaa kuudeksi kolmioksi. (yht. 30 kpl)

7. Laita täytettä kolmioiden leveään päähän ja kierrä sarviksi.

8. Siirrä sarvet uunipellille leivinpaperin päälle ja kohota.

9. Voitele kohonneet sarvet ja koristele seesaminsiemenillä.

10. Paista 225°C:ssa uunissa noin 12 minuuttia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut