Etlarin eväät: Pyttipannu
Tutki ruokakaapin sisältö ja loihdi löydöistä maukkaita riperuokia.
Pyttipannu
7 keitettyä perunaa
2 pientä sipulia
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
250 g makkaraa tai tähteeksi jäänyttä lihaa/kanaa/kalaa
100 g herneitä (pakaste)
öljyä, suolaa, paprikajauhetta
pinnalle: persiljaa, tilliä tai ruohosipulia
1. Kuori perunat ja leikkaa ne kuutioiksi.
2. Hienonna sipulit ja kuutioi makkara tai liha.
3. Paista sipulit pannulla öljyssä kauniin kuultavaksi. Mausta suolalla ja paprikajauheella.
4. Lisää peruna- ja makkara- tai lihakuutiot ja jatka ruskistamista.
5. Lisää herneet ja kuumenna. Ripottele pinnalle yrttejä.
6. Tarjoa paistettujen kananmunien ja etikkapunajuurten tai -kurkun kanssa.
Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.