Etlarin eväät: Pyttipannu

Tutki ruokakaapin sisältö ja loihdi löydöistä maukkaita riperuokia.

Pyttipannu

7 keitettyä perunaa

2 pientä sipulia

1 valkosipulin kynsi hienonnettuna

250 g makkaraa tai tähteeksi jäänyttä lihaa/kanaa/kalaa

100 g herneitä (pakaste)

öljyä, suolaa, paprikajauhetta

pinnalle: persiljaa, tilliä tai ruohosipulia

1. Kuori perunat ja leikkaa ne kuutioiksi.

2. Hienonna sipulit ja kuutioi makkara tai liha.

3. Paista sipulit pannulla öljyssä kauniin kuultavaksi. Mausta suolalla ja paprikajauheella.

4. Lisää peruna- ja makkara- tai lihakuutiot ja jatka ruskistamista.

5. Lisää herneet ja kuumenna. Ripottele pinnalle yrttejä.

6. Tarjoa paistettujen kananmunien ja etikkapunajuurten tai -kurkun kanssa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut