Etlarin eväät: Mustikkakukko eli rättänä

Sulata pakastin vähintään silloin, kun sisäosiin on kertynyt huurrekerros. Merkitse aina pakkaukseen mitä missäkin on ja milloin se on pakastettu.

Mustikkakukko eli rättänä

kuori:

200 g voita

1 dl sokeria

4 dl ruisjauhoja

1 tl leivinjauhetta

täyte:

1 litra mustikoita

½-1 dl sokeria tai hillosokeria

½ dl perunajauhoja

1. Sekoita keskenään sokeri ja sulatettu voi.

2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää rasva-sokeriseos. Sekoita tasaiseksi.

3. Voitele korkeareunainen uunivuoka tai pieniä annosvuokia (esimerkiksi uuninkestäviä kahvikuppeja).

4. Painele ¾ taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille.

5. Sekoita täytteen ainekset ja kaada vuokaan.

6. Tee lopusta taikinasta kukolle kansi.

7. Paista isoa kukkoa 200°C:ssa noin tunti, pieniä noin puoli tuntia.

8. Tarjoa esimerkiksi vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut