Etlarin eväät: Samettinen sosekeitto

Ruokahävikkiä syntyy joskus väistämättä. Mutta tunnistamalla itselle tyypillisiä tapoja toimia sekä pyrkimällä aktiivisesti välttämään turhaa hävikkiä, voidaan pienin arkisin toimin säästää luontoa sekä kukkaroa.

Samettinen sosekeitto

4 isoa porkkanaa

1 palsternakka

5 isoja perunoita

yhden purjon valkea osa

1 sipuli

4 valkosipulinkynttä

1.5 l vettä

1 kasvisliemikuutio

1-2 tl suolaa

jauhettua valkopippuria

200 g sulatejuustoa

yrttejä

1. Kuori juurekset ja lohko kaikki kasvikset kattilaan.

2. Lisää vesi, suola ja liemikuutio. Keitä puolisen tuntia.

3. Soseuta keitto liemineen.

4. Lisää joukkoon sulatejuusto. Soseuta sekaisin.

5. Kuumenna ja lisää mausteet.

6. Maista ja mausta mieleiseksi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut