Etlarin eväät: Kreikkalainen lihapulla-leipävuoka

Leipävuoan voi valmistaa myös ilman lihapullia. Se sopii myös mainiosti kalan tai kanan lisukkeeksi tai salaatin kanssa syötäväksi.

Kreikkalainen lihapulla-leipävuoka

1 kesäkurpitsa

4 aurinkokuivattua tomaattia

400 g jauhelihaa (sika-nauta, karitsa)

1 tl suolaa

mustapippuria, rosmariinia

4-5 leipäviipaletta tai sämpylää

6 tomaattia

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

n. 150 g fetaa

3 rkl öljyä

1 ruukku/pussi rucolaa

1. Raasta reilu puolet kesäkurpitsasta. Painele raasteesta nestettä talouspaperilla tai lävikössä.

2. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja sekoita tasaiseksi massaksi kesäkurpitsaraasteen, jauhelihan, suolan ja pippurin kanssa. Vaivaa hetki käsin, jotta saat aikaan tiiviin ja tasaisen massan.

3. Leikkaa leipä, tomaatit ja loput kesäkurpitsasta suupalan kokoisiksi paloiksi ja laita vuokaan.

4. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulin kynnet ja lisää vuokaan. Murenna joukkoon feta.

5. Valuta öljy, ripottele rosmariini ja mustapippuri päälle. Sekoita.

6. Pyöritä kostein käsin jauhelihamassasta pyöryköitä ja aseta vuokaan päällimmäiseksi.

7. Paista uunissa 225 asteessa noin 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä hetken ja viimeistele rucolalla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut