Etlarin eväät: Hiivaleipä

Jäähdytä hiivaleivät ritilän päällä leivinliinalla peitettynä.

Hiivaleipä

5 dl vettä, maitoa tai piimää

50 g hiivaa

1½ tl suolaa

1 rkl siirappia tai sokeria

2 dl ruisjauhoja

noin 10 dl hiivaleipäjauhoja

1. Ohjeesta tulee 2 leipää. Varaa aineet huoneenlämpöön.

2. Murenna hiiva kädenlämpöiseen taikinanesteeseen.

3. Vatkaa taikinaan suola, siirappi ja ruisjauhot.

4. Alusta hiivaleipäjauhot taikinaan käsin. Jätä taikina pehmeäksi, jolloin leivästäkin tulee pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

5. Anna taikinan nousta leivinliinan alla noin kaksinkertaiseksi.

6. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa se tasaiseksi.

7. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo palat pyöreiksi limpuiksi. Taputtele leivät hieman matalimmiksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle kohoamaan.

8. Pistele nousseet leivät haarukalla tai puikolla ja paista niitä uunin alimmalla tasolla 200°C:ssa noin 30-35 minuuttia.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut