Etlarin eväät: Savukalakeitto

Ruoka ei ole pelkkää ravintoa, tuotantoa tai terveysvaikutuksia. Se on myös makua, sosiaalisia ja kulttuurisia merkityksiä sekä arvoja.

Savukalakeitto

7 perunaa

3 porkkanaa

1 sipuli

8 dl vettä

2 rkl kalafondia tai kalaliemikuutio

200 g herneitä (pakaste)

2 dl ruokakermaa

400 g savulohta tai savusiikaa

(suolaa) pippuria

tillisilppua

1. Pese ja kuori perunat sekä porkkanat. Paloittele ne.

2. Kuori ja hienonna sipuli.

3. Kuumenna kattilassa vesi ja kalafondi.

4. Lisää perunat ja sipuli, keitä niitä 5–10 minuuttia, lisää sitten porkkanaviipaleet. Jatka keittämistä vielä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat ovat juuri ja juuri kypsiä.

5. Lisää herneet ja kerma. Kuumenna keitto uudelleen ja lisää paloiteltu savukala.

6. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle tillisilppua.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut