Etlarin eväät: Kaurakoivet ja uunikasvikset 

Voit lisätä ylijääneet uunikasvikset sekä revityt tähde broilerit seuraavan päivän salaatin tai munakkaan joukkoon.

Kaurakoivet ja uunikasvikset

n. 12 kpl broilerinkoipinuijia

3 porkkanaa

1 palsternakka

½ dl öljyä

½ sitruunan mehu ja raastettu kuori

1 ½ tl suolaa

1 tl sokeria

1 tl valkosipulijauhetta, paprikajauhetta & timjamia

1 dl kaurahiutaleita (tarvittaessa gluteenittomia)

2 punasipulia

1 vihreä paprika

1 keltainen paprika

1 pieni kesäkurpitsa

1. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

2. Huuhdo ja kuivaa broilerinkoipinuijat ja aseta ne pellin toiseen laitaan.

3. Kuori porkkanat ja palsternakka, paloittele ja laita ne toiselle puolelle peltiä.

4. Sekoita öljy, sitruunanmehu sekä raastettu kuori ja mausteet keskenään.

5. Valuta mausteöljy koipien ja juuresten sekaan ja pyörittele hieman.

6. Ripottele kaurahiutaleet koipinuijien päälle. Paahda uunissa 200 asteessa 30 minuuttia ja lohko sillä välin loput kasvikset.

7. Lisää paprikat, sipulit ja kesäkurpitsa juuresten joukkoon ja kääntele.

8. Nosta lämpö 225 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia.

9. Tarjoile kermaviilidipin kanssa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut