Etlarin eväät: Porkkanasosekeitto

Pitkän säilytyksen myötä porkkana saattaa alkaa itämään jääkapissa. Jos itämistä on tapahtunut vain vähän, voi porkkanan syödä kunhan sen kuorii ja keittää.

Porkkanasosekeitto

5 keskikokoista porkkanaa

3 perunaa

1 iso sipuli

3 rkl öljyä

1/2 tl korianteria

1/2 tl kurkumaa jauheena

½ tl valkopippuria

5 dl kasvislientä

1 tl suolaa

1 dl kermaa

(vettä)

persiljasilppua

1. Paloittele kuoritut porkkanat, perunat ja sipuli.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja pyörittele kuumassa öljyssä korianteria ja kurkumaa pieni hetki.

3. Lisää joukkoon kasvikset, kääntele hetki.

4. Lisää kasvisliemi, valkopippuri ja tarvittaessa suola. Keitä kannen alla puolisen tuntia.

5. Soseuta kasvikset liemineen.

6. Lisää kerma ja tarvittaessa vettä sen verran, että saat sopivan sakean keiton.

7. Kuumenna keitto vielä kattilassa, lisää joukkoon lopuksi reilusti persiljasilppua.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut