Isot kalat panivat nuoret tiukille – 9-vuotias Eetu Saari voitti kamppailun kuhaa vastaan Nerosjärvellä

Kalakisan voitti 9-vuotias Eetu Saari. Hänen lisäkseen myös lähes 7-vuotias Kaapo Salonen kunnostautui oivana kalamiehenä.

Eetu Saari ja kuha taistelivat Nerosjärvellä. Eetu voitti. Saatu

Matti Turpeinen

9-vuotias Eetu Saari joutui koville, kun Lammin Nerosjärvellä Maka-vaappuun nappasi suuri kala. Eetu kelasi ja yritti väsyttää kalaa, mutta voimat eivät riittäneet kalan ylösnostoon, vaan mukana olleet isä ja eno joutuivat auttelemaan pientä kalastajaa.

Siiman päässä oli taistelukaverina kuha, joka painoi 5,6 kiloa ja oli 81 sentin mittainen. Palkinnoksi Eetulle lähtee Kalevi Kankaan valmistama ESS:n kalakisan erikoisuistin, jota kelpaa tarjota seuraavilla kalareissuille entistä suuremmille kaloille.

Kaapo Salonen virvelöi 600-grammaisen ahvenen. Saatu

Vaikka Eetu saama kala ei olekaan elokuun suurin kisakala, niin tulee sille lisäpainoa siksi, että se on pyydystetty aktiivivälineillä eli virvelillä, ja sillä uistellen.

Melkein 7-vuotias Kaapo Salonen joutui myös tekemään töitä Lahden pohjoisosan järvellä, kun uistimeen nappasi komea körmyahven. Ahvenelle kelpasi lajitoveriaan muistuttava ahvenuistin, jolla Kaapo taltutti saaliiksi 600 grammaa painavan ahvenen.

Elokuun puolivälin paikkeilla Mikko Tommo uisteli Ruotsalaisella. Siiman päässä oli Salsa-täkyraksi, jossa syöttikalana oli salakka. Iltapäivällä tärppäsikin raskaasti, sillä raksiin iski hauki, jolla oli painoa viisi grammaa yli yhdeksän kiloa. Pituutta kalalla oli 113 senttiä.

Päijänne tarjoili puolestaan parastaan Hannu Orhalle, joka koki verkkojaan Hinttolan vesillä elokuun alkupuolella. Painoa verkkoon uineella taimenella oli 4 710 grammaa ja mittaa sillä oli 73 senttiä.

Hinttolan vesille virittämästään verkosta Hannu Orha sai taimenen, joka painoi 4 710 grammaa. Saatu

Etelä-Suomen Sanomien kalakisassa varsin usein mukana ollut Ahti Laakso Artjärveltä ilmoitti elokuun kisaan kuhan, joka painoi 7 560 grammaa. Pituutta kalalla oli 90 senttiä, ja Laakso sai sen verkolla Artjärven Pyhäjärvestä.

Naapurit olivat jo kyselleet Laaksolta, eikö mies enää saakaan suuria kaloja, joten mies päätti ilmoittaa nyt kalakisakelpoisen kalan ESS:n elokuun kisaan.

Kala oli jäänyt 60-milliseen verkkoon ja sotkenut itsensä verkkoon niin pahoin, ettei Laakso saanut enää kalaa elpymään, vaan se oli otettava kotiin viemisiksi.

– Yleensä lasken tämän kokoiset kalat takaisin järveen, sillä siellä ne voivat jatkaa sukuaan, Laakso kertoi. Pienemmät riittävät hyvin kotiaterioille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.