Etlarin eväät: Marinoidut pavut

Useat pavut syödään palkoineen keitettynä, toisten taas annetaan kypsytellä siemenet paloissa, jotka sitten kuivataan. Esimerkki tällaisesta pavusta on härkäpapu.

Marinoidut pavut

2 1/2 dl härkäpapuja

2 1/2 dl ruskeita papuja

Marinadi:

2 punasipulia

4 kpl valkosipulinkynttä

2 1/2 dl rypsiöljyä

1 1/2 dl balsamiviinietikkaa

1 dl hunajaa

1 dl tuoretta basilikaa (silputtuna)

1 rkl tuoretta timjamia

2 tl suolaa

1 tl mustapippuria

1. Pane pavut illalla likoamaan veteen, molemmat papulajit omiin kulhoihinsa.

2. Kaada aamulla liotusvesi pois. Keitä pavut kypsiksi vedessä, omissa kattiloissaan.

3. Pavut kypsyvät noin tunnissa. Kun puristat yhtä papua sormiesi välissä ja se hajoaa, ovat pavut valmiita.

4. Tee papujen kypsyessä marinadi. Kuori punasipulit ja leikkaa renkaiksi. Hienonna valkosipulit. Sekoita kaikki marinadin aineet kulhossa.

5. Kaada kypsistä pavuista vesi pois ja kumoa kuumat pavut marinadin joukkoon. Sekoita hyvin.

6. Anna jäähtyä hetki ja nosta sitten jääkaappiin maustumaan vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.